Ciolacu ar vrea ca viitorul președinte al României să fie o femeie. El a precizat că pe Firea o susține la Primăria Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că şi-ar dori ca viitorul preşedinte al României să fie o femeie.   

În același timp, însă, el a precizat că o susţine pe Gabriela Firea, actualul ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, pentru funcţia de primar general al Bucureştiului. 

Liderul social-democrat a afirmat, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Focşani, că dacă Gabriela Firea va dori să candideze, va trebui să îşi depună candidatura în interiorul partidului, precizând că o eventuală participare a acesteia în competiţia prezidenţială va crea partidului problema candidatului la Primăria Capitalei. 

Declaraţiile au fost făcute după ce secretarul general al partidului, Paul Stănescu, a spus recent, la o conferinţă a femeilor social-democrate că îşi doreşte ca viitorul candidat al PSD la funcţia de preşedinte al României să fie femeie, manifestându-şi susţinerea faţă de Gabriela Firea. 

„Şi eu m-aş bucura ca viitorul preşedinte al României să fie o doamnă. A fost un discurs al domnului secretar general în faţa doamnelor. A dorit să fie mai binevoitor, ca de obicei (…). Dacă doamna Gabriela Firea doreşte să candideze întâi în interiorul partidului pentru a accede la această funcţie, eu nu am decât să mă bucur. Singura problemă este că va trebui să vedem şi noi, cu colegii şi cu dânsa, pentru că este preşedinta organizaţiei Bucureşti, să căutăm un candidat pentru Bucureşti. Încă nu au fost discuţii care, cine… Haideţi să reamintim românilor că toate alegerile sunt în acelaşi an, 2024. Este clar că va fi candidatul şi omul. Discuţiile mele cu doamna Firea au fost că doreşte un nou mandat la Bucureşti şi eu personal, dar cred că şi colegii mei, o susţin pe doamna Firea pentru a obţine un mandat la Primăria Generală”, a afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI