Declarațiile de ultimă oră ale lui Dmitri Peskov. A vrut Rusia să îl ucidă pe Volodomir Zelenski?

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că Rusia nu a încercat să îl ucidă pe președintele Ucrainei și se declară în favoarea unei întâlniri Putin – Zelenski, după afirmă într-un interviu ce va fi difuzat miercuri pe canalul TF1, potrivit Le Figaro.

Mai mult decât atât, Dmitri Peskov susține că Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor din zona Kievului ca o dovadă de „bunăvoință pentru a crea condiții favorabile pentru negocieri”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține o întâlnire Putin – Zelenski

În cursul zilei de marți, Peskov a afirmat, potrivit agenției TASS, că o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski ar fi posibilă doar după încheierea unui tratat de pace.

 „Nu s-a schimbat nimic pentru noi. Nu respingem posibilitatea unei astfel de întâlniri pentru președintele nostru (…) Dar repetăm încă o dată că o astfel de întâlnire este posibilă doar după ce textul documentului va fi convenit”, a declarat el, potrivit G4media.

Peskov susține că Rusia nu a încercat să îl ucidă pe Zelenski

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat și faptul că Rusia nu a încercat să îl ucidă sau să îl alunge din țară pe Volodimir Zelenski, în timpul războiului din Ucraina.

„Moscova nu a căutat niciodată să-l ucidă sau să-l răstoarne”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, precizând că el este actualu președinte al Ucrainei. Totuși, Peskov nu a uitat să transmită și faptul că „Rusia este interesată ca el să accepte condițiile Federației Ruse”.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI