Ministerul Apărării: Convoaiele cu tehnică militară SUA sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu

Ministerul Apărării anunţă, joi, că primele convoaie cu tehnica militară SUA care fac parte din Task Force (TF) Cougar sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu. Pe traseul, convoiul va fi însoţit de Poliţia Militară. Tehnica de luptă, după intrarea în ţară, convoiul s-a regrupat într-o parcare din apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Nădac

Ministerul Apărării a transmis care este programul de deplasare al coloanei de trailere cu tehnică militară SUA.  Instituţia precizează că autotrailerele formează 2 coloane separate.

”Prima coloană, aprox. 18 trailere, au plecat din Sibiu în jurul 10.45, spre Rm. Vâlcea. Apoi 9 ore de odihnă, conform regulilor de transport europene, care prevăd perioade obligatorii de odihnă pentru şoferi. Plecare din Rm. Vâlcea, aprox. 22.00”, a mai precizat Ministerul Apărării.

Potrivit instituţiei, traseul prin Bucuresti este prevăzut pe A1, Centura Nord, A2.

”Ora estimată pentru ajungerea la Bucuresti a primei coloane este 01.00 (mâine dimineaţă). După calculul aproximativ al timpului de marş, prima coloană poate ajunge la Mihail Kogălniceanu mâine, 11 februarie,  între orele 5 şi 6 dimineaţă. A doua coloană se va pune în mişcare de la Nădlac mâine 11 februarie, în cursul dimineţii, pe acelaşi traseu. Cel mai probabil, a doua coloană va ajunge la MK în mâine seară”, a mai transmis ministerul.

Tehnica militară a intrat în ţară miercuri seară, în jurul orei 22.00, iar după trecerea frontierei onvoiul s-a regrupat într-o parcare din apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Nădac. 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI