Cioloş: George Simion este cel mai bun prieten al PSD şi PNL

Fostul lider USR Dacian Cioloş a scris, joi, pe Facebook, că George Simion este cel mai bun prieten al PSD şi PNL, iar ”diversiunile pe care le creează sunt mereu în beneficiul vechilor partide, iar în criza facturilor umflate este la fel”.

Europarlamentarul acuză că ”cetăţenii aşteptau de la Parlament şi de la ministrul Popescu explicaţii despre mărirea facturilor, dar în schimb, au primit circ şi diversiuni”. ”În loc să fie demis de premierul Ciucă, a câştigat timp cu ajutorul AUR”, mai spune Cioloş.

”George Simion este cel mai bun prieten al PSD şi PNL. Diversiunile pe care le creează sunt mereu în beneficiul vechilor partide, iar în criza facturilor umflate este la fel. Cetăţenii aşteptau de la Parlament şi de la ministrul Popescu explicaţii despre mărirea facturilor. În schimb, au primit circ şi diversiuni. În loc să fie demis de premierul Ciucă, a câştigat timp cu ajutorul AUR”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

 El precizează că ”întreaga clasă politică este mulţumită de scandalul dintre George Simion şi Virgil Popescu”.

 ”AUR mai câştigă nişte puncte în radicalizarea unei părţi de electorat, PSD şi PNL scapă să răspundă la întrebările grele, Virgil Popescu a devenit victima extremiştilor şi scapă temporar de criticile îndreptăţite, premierul Ciucă nu are nicio bătaie de cap cu demiterea unui ministru incompetent. Singurii care pierd după această diversiune sunt cetăţenii, care nu primesc niciun răspuns la dezastrul facturilor la energie, şi USR, pentru că moţiunea împotriva ministrului Energiei trece cel puţin în planul doi. În mod normal, ministrul Popescu ar fi trebuit demis imediat”, spune europarlamentarul.

Cioloş precizează că, ”fără a le da apă la moară conspiraţioniştilor, trebuie să admită că existenţa AUR este mană cerească pentru PSD şi PNL”.

 ”Cele două partide au condus România pentru 30 de ani şi singura lor teamă este apariţia unei forţe politice adânc ancorate în societatea civilă şi direct răspunzătoare cetăţenilor. Mascarada populist-violentă pe care o practică AUR este perfectă pentru PSD şi PNL, pentru că pe de o parte distruge orice dorinţă de a intra în politică şi compromite ideea de mişcare de la firul ierbii şi, în acelaşi timp, nu contestă cu nimic statusul politic actual. AUR nu atacă niciodată cu adevărat PSD şi PNL, duşmanii său fiind USR în politică şi societatea civilă în general”, spune Dacian Cioloş.

Fostul lider USR mai afirmă că ”AUR este folosit azi ca să se demonstreze că orice nu e parte a PSD sau PNL este inutil, compromis şi ridicol”.

” Este un proiect de sistem prin care se distruge orice opoziţie şi orice legitimitate a unei mişcări din societate. USR are o misiune grea în acest moment, pentru că singura soluţie este un parteneriat solid cu societatea civilă, care trebuie să înţeleagă că nu există altă soluţie pentru transformarea României. Viaţa politică ar trebui să fie vie şi dinamică, să permită accesul la dezbateri şi decizii tuturor cetăţenilor interesaţi şi să nu cultive caste, găşti sau grupuri de interese. Parteneriatului dintre PSD şi PNL cu AUR trebuie să i se opună un parteneriat cu societatea civilă, dacă ne dorim să schimbăm actuala stare de lucruri”, mai spune Cioloş.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI