STUDIU Ce se întâmplă cu persoanele care se infectează cu Covid-19 și sunt vaccinate cu două doze de ser

Persoanele vaccinate cu schemă completă care se îmbolnăvesc de Covid-19 ar putea dezvolta “super imunitate” după vindecare, arată un nou studiu, citat de USA Today.

Cercetătorii au recoltat probe de la 26 de angajați vaccinați ai Universității de Știință și Sănătate din Oregon (OHSU) care au trecut prin boală și de la  persoane vaccinate dar care nu au avut Covid-19. Oamenii de știință au descoperit că persoanele din primul grup (vaccinați care apoi s-au infectat) aveau o cantitate mult mai mare de anticorpi, de pânp la 2.000%.

„Creșterile au fost substanțiale, de până la 1.000% și uneori până la 2.000%, deci este o imunitate cu adevărat ridicată”, a spus autorul studiului Fikadu Tafesse, profesor de microbiologie moleculară și imunologie la OHSU.

„Concluzia studiului este că vaccinul vă oferă o imunitate fundamentală pentru orice urmează”, a mai precizat Tafesse, avertizând că nimeni nu ar trebui să caute să se infecteze intenționat cu SARS-CoV-2.

Mai multe studii au arătat că infectarea, urmată de vaccinare oferă o protecție foarte eficientă împotriva bolii, însă acesta este unul dintre puținele care iau în considerare un scenariu invers – vaccinare urmată de infectare.

„Acesta este unul dintre primele care arată că o infecție după vaccinare generează o imunitate mai puternică decât doar infecția anterioară sau doar vaccinarea”, a spus dr. Monica Gandhi de la Universitatea California din San Francisco.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI