Marcel Ciolacu: Nu putem rămâne singura țară din Europa cu cota unică

Marcel Ciolacu a făcut primele declarații după startul consultărilor dintre PNL, PSD, UDMR şi minorităţile naţionale pe tema formării unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui nou guvern. Președintele PSD a precizat că astăzi au avut loc discuții care au vizat programul de guvernare, mai exact măsuri pe termen scurt și mediu, iar miercuri se va discuta despre economie și finanțe, „să vedem ce este sustenabil până la sfârșitul anului, cu prioritățile pe care le au românii în acest moment”.

„A fost a doua întâlnire, de data aceasta în formulă completă, și alături de reprenzentanții UDMR, cât și de reprezentantul minorităților naționale. Am vorbit foarte mult pe structurarea programului de guvernare. Vom începe mâine discuțiile pe fiecare capitol în parte. Din punctul nostru de vedere programul de guvernare ar trebui să conțină măsuri de termen scurt și mediu. Cumva conceput cu măsuri pentru creșterea nivelului de trai până în martie și depășirea iernii, pentru că mulți dunt afectați de crcriza energetică și de pandemie. Apoi, restul de program de guvernare până la finele anului 2024”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Împărțirea ministerelor va fi făcută în funcție de ponderea din Parlament. Nu am intrat în niciun detaliu dacă se micșorează sau se mărește numărul de ministere”, a precizat liderul PSD.

„Mâine începem discuțiile pe economic și finanțe, să vedem ce este sustenabil până la sfârșitul anului, cu prioritățile pe care le au românii în acest moment. Este o prioritate rectificarea bugetară. Apoi vom vorbi despre justiție, despre SIIJ. Am văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ, și vedem cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să găsim soluțiile să o facem și mai funcțională”, a mai spus Ciolacu.

„În ceea ce privește cota unică, liderul PSD a spus că România va arăta «cum arată restul Europei»”. „Ca în toate țările civilizate și cu economie mai dezvoltată decât România. Mai sunt patru state care au rămas la cota unică în Europa. Categoric că trebuie să revenim la impozitarea marilor averi. Este o discrepanță imensă în acest moment în societate, între cei bogați și cei săraci”, a încheiat acesta.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI