Fost director al Penitenciarului Baia Mare, reținut pentru că a abuzat de funcție în scopuri sexuale

Procurorii DNA Cluj au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Horia Chiș, fost director al Penitenciarului Baia Mare, acuzat că și-a folosit funcția și a abuzat de ea în scopuri sexuale.

Acesta mai este acuzat de ultraj, purtare abuzivă și şantaj, toate în formă continuată.

De asemenea, DNA a mai dispus reținerea pentru 24 de ore a psihologului de la Penitenciarul Baia Mare, Angela Kozma, cercetată pentru săvârşirea infracțiunii de şantaj în formă continuată.

La data de 22 noiembrie 2022, suspecții Chiş Horia Ştefan și Kozma Angela Carmen urmează să fie prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acuzațiile DNA

Între 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, Horia Chiș i-a făcut avansuri unei subordonate care ocupa funcția de ofițer de poliție și i-ar fi cerut favoruri de natură sexuală.

Pentru că a refuzat, Horia Chiș „ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală”. După incidentul petrecut în mai 2022, victima a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Actele de violență s-ar fi produs chiar in biroul directorului, susțin procurorii. Ulterior, pentru a evita o anchetă disciplinară și destituirea din funcție, Horia Chiș ar fi constrâns-o pe polițistă să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor. Acesta a amenințat-o că atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit. 

În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susținut și de Kozma Angela, psiholog în cadrul penitenciarului.

Mai mult de atât, fostul director de penitenciar  ar mai fi amenințat-o pe polițistă că va publica imagini compromițătoare cu aceasta.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI