Metrourile din București vor avea întârzieri. Cum explică Metrorex situația

Trenurile de metrou din București vor avea întârzieri, după ce unele dintre garnituri vor fi retrase din circulație. Garniturile vor fi retrase deoarece Alstom, compania care se ocupă de mentenanță, va opri serviciile din cauza datoriilor Metrorex. 

„Flota Metrorex are în exploatare 82 de trenuri. În conformitate cu normativele existente, acestor rame li se efectuează toate reviziile și reparațiile planificate prevăzute în planul de mentenanță întocmit de fabricantul trenului. Alstom Transport SA, prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate cu care Metrorex are un contract în vigoare, își reduce activitatea la metrou. 

Suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanță efectuată de către Alstom Transport SA, pentru o parte din trenurile de metrou, determină retragerea acestora din circulație, la momentul în care vor ajunge la o scadență a reviziilor (la limita de kilometrii sau interval de timp)”, a transmis Metrorex, într-un comunicat. 

Intervalele de circulație pe magistrale se vor mări proporțional cu numărul de trenuri care vor fi oprite din cauza neefectuarii reviziilor. Reprezentanții companiei au declarat că trenurile vor veni la 10 minute. 

Pentru rezolvarea situației Metrorex va face demersuri, prin efectuarea de plăți, informarea prestatorului asupra tuturor acțiunilor întreprise. De asemenea, se va încerca obținerea de fonduri pentru achitarea obligațiilor de plată la rectificarea bugetară. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI