Nicolae Ciucă: „Putem fi mândri de solidaritatea pe care națiunile noastre Europei o demonstrează față de Ucraina”

Premierul Nicolae Ciucă a spus la recepția organizată cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze că națiunile europene au dovedit o solidaritate unică față de Ucraina în contextul războiului din Ucraina. De asemenea, premierul Ciucă a felicitat Franța pentru modul în care a organizat președinția Consiliului UE într-un context atât de dificil: 

„Doresc să transmit națiunii franceze deplin urări de prosperitate și succes. Vreau să transmit felicitări pentru performanța președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene care tocmai s-a încheiat în urmă cu două săptămâni care a fost marcată de dorința clară de aprofundare a cooperării europene într-un moment înc are securitatea continentului nostru este grav afectată de războiul Rusiei în Ucraina. 

Putem fi mândri de solidaritatea pe care națiunile noastre, națiunile Europei , a lumii democratice o demonstrează față de Ucraina, prin susținerea aspirațiilor europene, a refugiaților, prin facilitarea exporturilor produselor sale sau multe alte forme de asistență. La acest moment crucial pentru continentul nostru, relația franco-română rămâne relevantă și puternică. Se află la cel mai important nivel din ultimele trei decenii”. 

 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI