Marcel Boloș: Cardurile sociale se utilizează peste așteptări. Sunt 24.7000 de magazine în rețeaua distribuitorilor de alimente

Cardurile sociale se utilizează la un nivel peste așteptările autorităților, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

Întrebat când vor dispune de banii beneficiarii celor 300.000 de carduri sociale deja distribuite, oficialul a explicat: „Luni, la prima oră, adică lunea viitoare, începem procesul de încărcare a cardurilor așa încât în următoarele zile, probabil maxim până miercuri, toți beneficiarii vor avea cardurile alimentate”.

 „Fac precizarea că de la Ministerul Finanțelor am primit suma de 700 de milioane de lei necesară pentru acoperirea valorii întregii tranșe, astfel încât așteptăm acum ca procesul acesta de emitere a cardurilor, distribuție și de încărcare a lor să se deruleze în măsura în care emitenții reușesc să facă față acestei nevoi și solicitări din această perioadă destul de intensă”, a adăugat ministrul.

„Până la sfârșitul lunii, așa cum ați precizat, vom avea cei 800.000 aproximativ de beneficiari care vor fi în posesia cardurilor, iar respectiv diferența rămasă de 1.500.000 până la sfârșitul lunii iulie, conform angajamentelor pe care ni le-am asumat, vor fi în posesia cardurilor și vor avea încărcate cardurile astfel încât să beneficieze de aceste drepturi care li se cuvin”, spune el.

Întrebat dacă vor beneficia de întreaga sumă și cei care intră în posesia cardurilor mai târziu, Marcel Boloș a confirmat:

„Absolut, e un drept pe care dumnealor îl au și vor intra în posesia acestor drepturi, conform angajamentului. Tranșa 1, așa cum am precizat de nenumărate ori, este aferentă lunii iunie și iulie și în această perioadă procesul de emitere, distribuție și încărcare a cardurilor se desfășoară potrivit unui grafic pe care îl avem stabilit de comun de acord cu unitățile emitente”.

„Menționez că pentru a se emite cardurile a trebuit să apelăm la producători din afara țării de cărduri, întrucât la nivel de România capacitatea de producție era limitată”, a mai menționat Boloș.

Ministrul Marcel Boloș susține că feedback-ul populației a fost „unul foarte bun”.

„Unul foarte bun. Vă dau un exemplu, 12.143 de carduri au fost deja alimentate și, când am vrut să vedem cât rest mai avem pe carduri din cele 12.000 pe care le-am emis și au fost încărcate într-o primă etapă, surpriza a fost că aproape niciun leu nu mai era în conturi, deci practic se utilizează cardurile emise peste așteptările pe care le-am avut și oamenii, respectiv beneficiarii, își găsesc magazinele care îi deservesc. Sunt 24.700 de magazine care sunt în rețeaua distribuitorilor de alimente”, a continuat șeful MIPE.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI