ANPC a închis temporar 11 magazine din mall Promenada

Inspectorii ANPC au întreprins, luni, o acțiune de verificare în centrul comercial Promenada situat în nordul Capitalei.

ANPC a verificat modul în care operatorii economici din acest mall respectă drepturile consumatorului. În total au fost controlaţi 46 de operatori economici.

În urma neregulilor constatate de comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de peste 200.000 lei. De asemenea, inspectorii au emis patru avertismente şi au închis temporar 11 magazine.

Neregulile au fost constatate la mai multe restaurante din Promenada. Printre abaterile sesizate de inspectori se numără comercializarea unor produse alimentare expirate, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, utilizarea unor alimente fără etichete, depozitarea produselor alimentare direct pe pavement, utilizarea unor ustensile deteriorate, veselă deteriorată.

De asemenea, inspectorii au mai aplicat amenzi și pentru lipsa informării, în lista meniu, asupra riscurilor previzibile reprezentate de ingredientele cu potenţial alergen, lipsa informării consumatorilor cu privire la produsele ce provin din produse congelate, nerespectarea regimului de temperaturăreglementat în lege pentru păstrarea produselor alimentare.

 Operatorii economici au fost amendați și pentru inadvertenţe între preţul de la raft al produselor/serviciilor şi cel de la casa de marcat și pentru comercializarea unor produse posibil contrafacute care poartă numele unor branduri cunoscute.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI