Ciolacu: Pensiile speciale ar trebui impozitate progresiv. M-am săturat să apară tot felul de tiriplici care vin și-și dau cu părerea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că pensiile speciale ar trebuie impozitate progresiv în funcție de venit. Acesta a mai spus că s-a „săturat la fiecare discuție să apară tot felul de tiriplici care vin și-și dau cu părerea după ce au distrus România și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei viitorul luminos și cât de bună este cota unică”.

„Ne dorim o societate normală, justă, sau vom continua să fim pompierii de serviciu. Eu și PSD nu ne dorim. Sau să facem parte dintr-o coaliție în care venim cu programe pe termen scurt, mediu și pe termen lung, ceva predictibil și discutat cu toată lumea, fără să impunem noi PSD sau PNL ceva. M-am săturat. S-au rezolvat pensiile speciale în 30 de zile. Eu n-am pensie specială. Cred că în zona de pensii speciale trebuie venită cu o impozitare progresivă în funcție de venit și să închidem acest subiect în România. M-am săturat la fiecare discuție să apară tot felul de tiriplici care vin și-și dau cu părerea după ce au distrus România și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei viitorul luminos și cât de bună este cota unică, care nu mai există în România. E o mutație cu excepții.

Invit pe toți partenerii, să ne așezăm la masă cu toți specialiștii, cu ministrul Finanțelor. Este timp. Stăm o săptămână dacă este nevoie, 12 ore pe zi și închidem și ieșim cu ceva. Ce facem pe termen scurt, ce facem pe termen mediu și cum va arăta România în viitor. Nu sunt pompier de serviciu. Am fost pompier după două guvernări de dreapta dezastruoase. Domnul ministru al Finanțelor are deja o propunere pe care o va face în coaliție.

Sunt ferm convins în continuare că nu vorbim de o rupere a coaliției. Sunt ferm convins că trebuie să fim mai atenți la anumite declarații și să ne reașezăm la masă și să venim cu cele mai bune soluții așteptate de români”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a scris, duminică, pe Instagram, că lansează „o provocare pentru Marcel Ciolacu”.

„Să scazi taxele și totuși să crești veniturile la buget ca procent din PIB așa cum am făcut noi liberalii în 2020 și 2021. PNL poate. Garantez. Cu mandatele pe masă?”, arată mesajul lui Cîțu.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI