Sunt bărbații mai expuși la variola maimuței? Ce spun oficialii din Ministerul Sănătății

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că nu există indicii care să arate că bărbații ar fi mai expuși infectării cu variola maimuței.

Întrebat cum s-ar putea explica din punct de vedere medical că toți cei patru pacienți diagnosticați cu această boală în România sunt bărbați, oficialul a afirmat, printre altele, că „lucrurile trebuie privite fără discriminare și fără stigmatizare”, transmite G4Media.ro.

Andrei Baciu spune că variola maimuței „este o infecţie virală transmisibilă care, din fericire, provoacă boli cu o seriozitate mică sau medie”

Secretarul de stat a fost întrebat, vineri seară, la Euronews România, cum s-ar putea explica din punct de vedere medical că toate cele patru cazuri confirmate în România se referă la pacienți bărbați.

„Ca urmare a prezentării la spital avem aceste prime patru cazuri, la patru persoane de sex masculin. După cum s-a menţionat deja, pentru persoanele care au contact prelungit, contact apropiat, contact intim, contact sexual neprotejat, aşa cum este un risc crescut şi pentru alte boli cu transmitere sexuală – nu e nimic nou din această perspectivă – aşa se poate întâmpla şi dacă se întâmplă în cazul unor interacţiuni între persoane de sex masculin, putem să avem şi astfel de situaţii”, a răspuns oficialul.

„Una peste alta, să ştiţi că lucrurile trebuie privite fără discriminare şi fără stigmatizare, este extrem de important. Este o infecţie virală transmisibilă care, din fericire, provoacă boli cu o seriozitate mică sau medie”, a continuat el.

Andrei Baciu a explicat că  „pentru orice fel de contact intim, îndelungat şi prelungit este bine să luăm toate măsurile pentru a ne proteja sănătatea”.

Întrebat dacă există indicii cum că bărbații ar fi mai sensibili la această boală, Andrei Baciu a infirmat: „Nu, nu există o astfel de chestiune, chestiuni legate de diferenţe de sex nu există în acest caz”.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI