Bacalaureat 2022: Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susțin evaluarea competențelor digitale în perioada 8-10 iunie

Cei peste 126 de mii de absolvenți de liceu susțin evaluarea competențelor digitale în perioada 8-10 iunie, potrivit Ministerului Educației. Amintim că astăzi este ultima zi de evaluare a competențelor de comunicare orală în limba română, conform calendarului oficial.

Potrivit calendarului oficial, evaluarea competențelor digitale este programată în zilele de 9 și 10 iunie, dar Ministerul Educației a trimis inspectoratelor o notă prin care anunță că s-a decis extinderea intervalelor și această probă se desfășoară pe 8, 9 și 10 iunie.

Pe 8 și 9 iunie este programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

În privința evaluării competențelor digitale, „fiecare examinator acordă un punctaj exprimat printr-un număr întreg cuprins între 0 și 100. Punctajul final al fiecărui candidat se calculează ca media aritmetică a punctajelor celor doi examinatori, rotunjită la cel mai apropiat întreg. În cazul unei fracțiuni de 0,50 puncte, rotunjirea se face în favoarea candidatului, la numărul întreg imediat superior”.

În funcție de punctajul final obținut, se stabilește nivelul de competență digitală a candidatului, după cum urmează:

20-30 de puncte – utilizator începător;

31-55 de puncte – utilizator de nivel mediu;

56-74 de puncte – utilizator avansat;

75-100 de puncte – utilizator experimentat;

Despre probele scrise și afișarea rezultatelor

“Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI