Ciolacu, în vizită oficială la Chișinău: România este un scut pentru Republica Moldova. Nu are nevoie de un ajutor militar

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită la Chişinău, a declarat, luni, că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar, în schimb este nevoie de securizarea frontierelor, iar în această zonă România trebuie să se implice şi mai mult. De asemnea, acesta a declarat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar România are obligaţia de a o ajuta în acest demers. Marcel Ciolacu a avut o întrevedere și cu președinta Republicii Moldova Maia Sandu.

„Cred că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar. Din câte cunosc eu, Constituţia Republicii Moldova oferă o neutralitate. În schimb, este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă şi aici cred că este o zonă în care România trebuie să se implice şi mai mult alături de Republica Moldova. Ca să fiu mai exact, cu adevărat România este un scut pentru Republica Moldova şi aşa trebuie să fie”, a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul Parlamentului de la Chişinău, potrivit Agerpres.

El a fost întrebat dacă în contextul regional ar trebui actualizat acordul bilateral de cooperare militară dintre România şi Republica Moldova şi dacă România poate să acorde alt ajutor Moldovei decât cel de până acum.

„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu există altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în Uniunea Europeană. România trebuie să ajute Republica Moldova. România nu face un favor Republicii Moldova, România are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs. Am venit în delegaţie cu oameni cu expertiză în domeniu şi sperăm în perioada următoare să accelerăm această dimensiune parlamentară, fiindcă Republica Moldova trece perioada de tranziţie de uniformizare a legislaţiei Republicii Moldova şi a UE, lucru pe care România l-a parcurs acum mai mult timp, şi e păcat să nu lucrăm împreună la această legislaţie, astfel încât, fără a arde etape, să fim cât mai eficienţi şi să mărim ritmul Republicii Moldova să fie membru cu drepturi depline al UE”, a spus Ciolacu.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI