Poliţist de la Operaţiuni Speciale, reţinut pentru conducere sub influenţa alcoolului şi fals în declaraţii

Un poliţist de la Brigada de Operaţiuni Speciale Braşov a fost reţinut luni, pentru 24 de ore, fiind cercetat în cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Conform unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, poliţistul, Dorin Iulian Aitean, a fost depistat, în noaptea de 29 spre 30 mai, de poliţiştii de rutieră, pe drumul judeţean ce leagă municipiul Braşov de comuna Sânpetru, sub influenţa alcoolului la volan.

La momentul respectiv, poliţistul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, astfel că a fost condus la Spitalul Judeţean Braşov unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, buletinul de analiză toxicologică relevând o alcoolemie la valorile de 1,04 g/l pentru prima probă şi 0,95 g/l pentru cea de-a doua.

Conform sursei citate, deşi i s-a pus în vedere că nu mai are dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice până la finalizarea dosarului penal şi a semnat un proces-verbal în acest sens, în următoarele două zile, poliţistul a condus din nou autoturismul, fiind surprins de camerele de supraveghere video amplasate pe drumurile publice din municipiul Braşov şi din împrejurimile oraşului.

În dosar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale şi ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Braşov, au efectuat două percheziţii, una domiciliară şi cealaltă la sediul unei instituţii publice.

„Din cercetări a mai rezultat şi faptul că inculpatul a fost angajat în perioada 5 iulie 2019 – 3 octombrie 2019 la o societate comercială în funcţia de ‘consilier armonizare legislativă’, realizând venituri în sumă totală de 5.829 lei. Aceste venituri însă nu au fost declarate de inculpat cu ocazia completării declaraţiei de avere în data de 28 aprilie 2020, la rubrica venituri acesta menţionând doar cele încasate de la IPJ Braşov”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, Doru Aitean este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducere a unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată şi fals în declaraţii, a menţionat sursa citată de Agerpres.

La documentarea infracţiunilor contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, procurorii au beneficiat de sprijinul organelor de poliţie rutieră din cadrul IPJ Braşov-Serviciul Rutier.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI