Ludovic Orban spune când și-ar putea da demisia din PNL

Ludovic Orban a anunțat care va fi momentul în care ar putea demisiona din partid. Fostul lider liberal a precizat că deocamdată nu a discutat cu parlamentarii care-l susțin, despre o posibilă demisie în bloc.

Întrebat, la RFI, dacă va demisiona din PNL, Ludovic Orban răspuns:

”În momentul de față, pe mine mă interesează să găsim o soluție pentru România, o soluție de guvernare. Poziția mea publică a fost foarte clară, nu cred că există o altă șansă de a forma un Guvern onorabil și benefic pentru România decât prin refacerea coaliției de guvernare. Dacă colegii mei vor persista în speranța absurdă de a obține voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar, evident că există posibilitatea să ne despărțim. Eu nu am trăit atâția ani, ca să mai accept încă o experiență distrugătoare pentru România, cum a fost experiența USL”.

Întrebat dacă cei 41 de parlamentari care-l susțin vor pleca și ei din PNL odată cu el, liberalul a precizat: ”N-am purtat astfel de discuții deocamdată”.

Ludovic Orban, atac la adresa lui Iohannis

Ludovic Orban a lansat recent un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis, atrăgând atenţia că actuala criză guvernamentală trebuie rezolvată cât mai repede posibil, nu peste o săptămână, așa cum a planificat șeful statului.

„Soluţionarea crizei politice şi guvernamentale este o urgenţă naţională şi trebuie să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei. Ieşirea din acest impas politic este o chestiune care ţine exclusiv de voinţă şi bună-credinţă, nu de presupuse exerciţii de reflecţie şi penitenţe din partea partidelor.

Soluţia este clară, simplă, la lumina zilei: refacerea coaliţiei de guvernare în jurul Partidului Naţional Liberal, împreună cu USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale. Totodată, este chiar cel mai prost moment pentru a face experimente politice cu cineva care să înveţe acum să conducă un Guvern”, a scris Ludoviv Orban, pe Facebook.

Fostul lider liberal este de părere că PNL ar trebui să ajungă în Opoziţie, fapt care se întâmpla într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat, dacă se va apela la susţinerea parlamentară a PSD”.

„Este aritmetică parlamentară simplă pentru oricine este lucid şi evaluează obiectiv un astfel de scenariu”, a subliniat Ludovic Orban.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI