Ministrul Sănătății cere suplimentarea paturilor la ATI: Nu vreau ca pacienţii să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt județ

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a solicitat direcțiilor de sănătate publică ca în această perioadă să pună în aplicare planurile de reziliență care au fost asumate la nivelul fiecărui județ. Acestea prevăd creșterea numărului de paturi în secțiile ATI. „Nu vreau ca pacienţii dintr-un judeţ să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ. Nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeţi să verificaţi în spitale”, le-a transmis ministrul reprezentanților DSP.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, Cseke Attila a avut prima videoconferinţă online cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, la care au mai participat secretarii de stat Levente Vass şi Andrei Baciu, dar şi conducerea departamentului de asistenţă medicală din cadrul ministerului şi un reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform Ministerului Sănătăţii, au fost discutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul 4 pandemic.

„În pandemie trebuie acţionat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate şi solidaritate. Nu vreau ca pacienţii dintr-un judeţ să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeţi să verificaţi în spitale astfel încât tot ce raportaţi să fie real”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii în videoconferinţă.

MS arată că, în perioada următoare, direcţiile de sănătate publică vor creşte numărul de paturi funcţionale în secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare, conform planurilor de rezilienţă, notează Agerpres. De asemenea, ministrul le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare, pentru ca să fie transferat de către reprezentaţii DSU.

Cseke Attila a mai cerut direcţiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare şi medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidenţă şi redistribuite între judeţe, în caz de necesitate.

El i-a asigurat pe şefii direcţiilor de sănătate publică de întregul sprijin în perioada mandatului său interimar şi i-a îndemnat să acţioneze cu responsabilitate şi solidaritate.

Videoconferinţele cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi managerii de spitale se vor desfăşura periodic, precizează Ministerul Sănătăţii.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI