Cifre îngrijorătoare: 2.913  cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 1.157 sunt cu varianta Delta

Datele INSP arată că au fost confirmate 2.913  cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 1.157 sunt cu varianta Delta. 

Având în vedere faptul că în săptămâna 35 a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu săptămâna 36 se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente).

Din săptămâna 36 varianta Alpha nu mai reprezintă VOC.

Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 39,7% în săptămâna 36.

Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat.

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

– se reduce riscul de infectare;

– se reduce riscul de transmitere a virusului;

– se reduce considerabil riscul de spitalizare;

– se reduce considerabil riscul de deces.

Mai multe informații pe: https://bit.ly/INSP-VOC-12septembrie

Date cumulate – inclusiv săptămâna 36 (06/09/2021-12/09/2021).

*Document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI