Alertă pentru românii care călătoresc în Spania. Ce trebuie să știe turiștii

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania. Sunt în vigoare alerte meteo de fenomene extreme.

Agenția Meteorologică spaniolă a emis Cod galben, portocaliu și roșu de caniculă. Codurile sunt valabile pentru aproape toată țara, cu excepția zonei de nord (Galicia și Cantabria).

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să consulte în permanență informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole. De asemenea, în caz de urgenţă, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate să contacteze autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112.

Vremea miercuri

Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi în jur de 40ºC) pentru Andalucia, Aragon (plus furtună), Castilla la Mancha, Cataluña, Extremadura

Cod galben de caniculă (cu temperaturi în jur de 38ºC) – anunțat pentru Insulele Baleare, Castilla y Leon (plus furtună)Comunitatea Madrid, Regiunea Murcia, Comunitatea Forală Navarra, La Rioja (plus furtună).

Vremea joi

Cod roșu de caniculă (cu temperaturi în jur de 42ºC) – anunțat pentru Aragon și Cataluña

Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi în jur de 40ºC) – anunțat pentru Castilla y Leon, Castilla la Mancha, Extremadura, Comunitatea Madrid, Comunitatea Forală Navarra, La Rioja

Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) – anunțat pentru Insulele Baleare, Cantabria, Regiunea Murcia, Țara Bascilor, Comunitatea Valenciană.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI