România a donat unei țări peste 500.000 de doze de vaccin anti-coronavirus

România oferă ajutoare umanitare pentru mai multe state. Țara noastră a donat până acum Egiptului cantitatea de 525.000 de doze de vaccin produse de AstraZeneca.

Dozele au fost transportate cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române. Ajutoare umanitare similare ar urma să fie trimise în Albania și Vietnam. În total, aproximativ 1,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor fi acordate.

„România a primit cererea de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului egiptean, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, alăturându-se, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini Egiptul în lupta cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al ministerului român al Apărării.

Dozele de vaccin au fost transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziție de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ din București, care asigură respectarea lanțului frigorific până la destinație, la temperaturi de 2-8ºC.

De asemenea, România a oferit Tunisiei aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de AstraZeneca, teste antigen și materiale sanitare, precum și o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici și opt asistenți medicali) care va oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virsusul SARS-CoV-2.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI