Alin Stoica, despre Maratonul Vaccinărilor din Capitală: Este un real succes. S-au depășit așteptările

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susține că Maratonul Vaccinării, aflat la cea de-a doua ediţie, care se desfăşoară la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, reprezintă un real succes. Declarația prefectului vine în contextul în care 20.278 de persoane s-au vaccinate până duminică seara, la ora 17:50, în cadrul Maratonului Vaccinării Bucureşti, ediţia a doua, organizat de UMF Carol Davila în centrele de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. 

„Maratonul este un real succes. În urmă cu trei săptămâni (n.r. la prima ediţie a Maratonului Vaccinării) aveam un pic de emoţii. Acum e foarte clar. De această dată va fi un succes. S-au depăşit aşteptările, avem foarte multe persoane care au venit pentru prima dată să se vaccineze. Înseamnă că interesul a rămas acelaşi”, a afirmat Alin Stoica.

El a menţionat că vor fi deschise, în continuare, toate centrele de vaccinare din Capitală, cei interesaţi putându-se vaccina, în aceste centre, fără nicio programare: „Sper eu că nu doar acest Maraton să reprezinte vârful de vaccinare, ci ca lucrurile să meargă în continuare spre bine, în aşa fel încât să ajungem la peste 50% din populaţia Bucureştiului vaccinată şi să ajutăm şi judeţele limitrofe în măsura în care este posibil”.

În cele două centre de vaccinare – Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României – au fost amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

La prima etapă a Maratonului Vaccinării Bucureşti, desfăşurată în perioada 7-10 mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI