O nouă zi de proteste, la Fabrica de Vagoane din Caracal. Prima reacţie a patronatului

Muncitorii Fabricii de Vagoane din Caracal continuă protestul şi astăzi, intrând în cea de a opta zi a conflictului de muncă.

Oamenii s-au strâns din nou în faţa fabricii, nemulţumiţi fiind de condiţiile de muncă şi de faptul că au salarii mai mici decât colegi de ai lor din alte subsidiare al multinaţionalei care controlează societatea.

Protestatarii spun că la punctul de lucru din Caracal al fabricii salariile sunt mai mici şi cu 1.000 lei, faţă de ce încasează colegii lor de la Arad. Oamenii cer renegocierea salariului, conform contractului colectiv de muncă, şi creşterea veniturilor cu 700 lei, sumă netă, pentru fiecare angajat.

Muncitorii ameninţă că nu se vor întoarce la lucru până când nu primesc asigurări că le vor fi majorate salariile.

Totodată, oamenilor nu le sunt respectate drepturile, există o singură toaletă în toată fabrica, iar muncitorii îşi aduc de acasă echipamentele.

De cealaltă parte, prin intermediul unei precizări oficiale pe care au transmis-o presei, la finalul săptămânii trecute, reprezentanţii companiei AstraRail au explicat cum au ajuns să se adreseze instanţei pentru a declara greva ilegală.

„Înțelegem faptul că angajații merită creșteri salariale și au nevoie de acestea și vrem să ajungem la un nou acord în acest sens cât mai repede posibil. Săptămâna trecută compania a înaintat o ofertă generoasă pentru a plăti salariile angajaților pe durata grevei, cu condiția reluării activității și am oferit, de asemenea, un bonus rapid de productivitate pe durata negocierii unui nou Contract Colectiv.

Din păcate, această ofertă nu a fost luată în considerare, iar compania nu a mai avut altă opțiune decât să înainteze o acțiune în instanță pentru a declara greva ca fiind ilegală și să se îndrepte asupra organizatorilor pentru a primi despăgubiri.

Facem apel, și pe această cale, la toate sindicatele pentru a pune capăt disputelor juridice și bătăliilor privitoare la calitatea lor de membri sindicali și să se concentreze, în schimb, asupra intereselor angajaților.

În acest moment, compania și angajații așteaptă de peste un an majorarea salariilor printr-un nou Contract Colectiv de Muncă și este timpul să punem capăt acestui comportament distructiv”, arată reprezentanţii societăţii.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI