Marcel Ciolacu a anunțat că va avea luni o întâlnire cu premierul Cîțu pe tema PNRR-ului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, la un post de televiziune, că va discuta luni cu premierul Florin Cîţu pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Marcel Ciolacu: „Mâine, eu sper cu prim-ministrul să lămurim principiile şi mecanismele şi pe urmă, cum am anunţat, o să trimit specialiştii din cadrul PSD, să discute cu cei care lucrează la PNRR. Sunt lucruri peste care nu putem trece”. 

Liderul social-democrat a adăugat că întâlnirea a fost stabilită zilele trecute, în cadrul unei discuţii cu premierul privind PNRR, după ce acesta l-a contactat telefonic.

Marcel Ciolacu: „Cu domnul Cîţu, a fost o discuţie foarte scurtă, că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Eram la birou. Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. A rămas că vom avea o discuţie. Eu, de la toţi comisarii, am înţeles că, deja, la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce priveşte venirea şi prezentarea PNRR. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei (…).A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data şi locaţia unde ne vom întâlni.”

Liderul PSD a menţionat că este exclus ca premierul să nu vină cu PNRR-ul în Parlament, înainte de a merge la Bruxelles.

Marcel Ciolacu: „Eu, cu domnul Cîţu, stabilesc principiile şi este exclus să nu vină cu el (cu PNRR – n.r.) în Parlament. Am anunţat foarte clar, dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat şi fără să avem o discuţie serioasă pe principii şi pe mecanismele de acces la aceste fonduri, PSD va intra în grevă parlamentară. Discuţia avută la Bruxelles a fost foarte clară, o dată este prezentarea şi o dată să discutăm PNRR pe puncte, să vedem care sunt reformele. Avem şi, în ceea ce priveşte administraţia şi programul naţional de infrastructură a gazelor (propuneri PSD la PNRR – n.r.). Este exclus să nu fie prevăzută Autostrada Moldovei în PNRR”

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI