Senatul SUA a aprobat ajutorul de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul SUA a aprobat proiectul de lege pentru un ajutor financiar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Urmează votul în Camera Reprezentanților.

Senatul Statelor Unite a aprobat astăzi un proiect de lege care aloca un ajutor financiar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 14 de miliarde de dolari pentru Israel și 4,83 de miliarde de dolari pentru aliații din regiunea Indo-Pacific, inclusiv Taiwan, în scopul descurajării influenței Chinei. Proiectul include și un sprijin umanitar de 9,15 de miliarde de dolari destinat civililor afectați din Gaza, Cisiordania, Ucraina și alte regiuni conflictuale globale.

Cu toate acestea, pentru ca acest proiect de lege să devină efectiv, este necesară aprobarea sa și de către Camera Reprezentanților, unde majoritatea este deținută de republicani. Președintele Camerei, Mike Johnson, un aliat al lui Donald Trump, a exprimat critici repetate față de acest pachet de ajutor, menționând absența unor măsuri cerute de republicani pentru a adresa problema migrației de la frontiera SUA cu Mexicul.

”În absența unor modificări din partea Senatului în ceea ce privește politicile de la frontieră, Camera va trebui să continue să lucreze cu propria voință asupra acestor chestiuni importante. America merită mai mult decât status quo-ul Senatului”, a declarat Johnson, sugerând că proiectul de lege nu va fi votat curând în Camera Reprezentanților.

Președintele Joe Biden cere Congresului de luni de zile să grăbească acordarea noului ajutor pentru Ucraina și pentru partenerii SUA din Indo-Pacific, inclusiv Taiwan.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI