S-au înțeles băncile să majoreze dobânzile la credite? Ce spune șeful Consiliului Concurenței

Ancheta Consiliului Concurenței privind înțelegerea băncilor comerciale să crească dobânzile la credite este în plină desfășurare. Bogdan Chirițoiu, președintele instituției, spune că vrea să existe o decizie în acest caz anul acesta.

„La bănci nu am terminat încă de procesat toate datele colectate. Sunt 2 investigații. În una ne uităm la posibila manipulare a indicelui ROBOR. A doua investigație vizează modul cum schimbă băncile date privind istoricului clienților și dacă nu cumva acest mecanism de a depuncta un client care merge la mai multe bănci are ca efect impiedicarea clientului de a se muta la o bancă la alta”, a declarat Bogdan Chirițoiu.

Chirițoiu a precizat însă că echipa de investigație nu a terminat încă de procesat toate emailurile colectate de la bănci.

„Sunt sute de emailuri. S-au colectat tera de date. Am clonat informațiile din PC-uri și mai cu mail se citește în prezența avocaților băncilor vizate”, a declarat Daniela Bădilă, director general în Consiliul Concurenței.

Reprezentanții Consiliului Concurenței au derulat în luna septembrie a anului trecut inspecții inopinate la sediul mai multor bănci comerciale, având suspiciunea că instituțiile financiare s-au înțeles între ele pentru a stabili dobânzile la credite, au afirmat, pentru Hotnews, surse oficiale.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI