Un fost ministru al Apărării din Moldova susține că George Simion s-a întâlnit, în 2011, cu un șef FSB. Reacția liderului AUR

Fostul ministu al Apărării din Republica Moldova, Anatol Şalaru, susţine că liderul AUR a avut, în urmă cu 12 ani, o întâlnire cu un şef FSB, scrie Adevărul, care citează În Linie Dreaptă. Partidul a negat acuzaţiile la adresa lui Simion. 

Politicianul, fost ministru al Apărării în Republica Moldova în perioada iulie 2015 – decembrie 2016, susţine că informația i-a fost adusă la cunoștință de directorul SIS de la acea vreme.  

„Era perceput ca un unionist din România, așa îl percepeam și eu. Șocul cel mare a venit când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce. Cum poate să fie expulzat cineva care este unionist, prieten cu Republica Moldova? Atunci eu, fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS, și l-am întrebat cum a putut să îl expulzeze. 

El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România. Mi-a spus că George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat (…) că în 2011, nu mai știu luna, George Simion la Cernăuți s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt (…) 

Mi-a zis că la noi în Moldova George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești. (…) Eu nu am făcut cunoștință cu documentele și mă bazez pe ce mi-a spus atunci directorul SIS-ului, care era foarte bine informat”, a declarat Şalaru, potrivit sursei citate. 

În replică, departamentul de comunicare al AUR a dezminţit acuzaţiile la adresa lui George Simion. Acesta are „o biografie publică lipsită de pete sau tonuri de gri” și se pune sub semnul întrebării declarația făcută de fostul ministru al Apărării din Moldova, precizează AUR. 

Liderul AUR, George Simion, îl acuză, la rândul său, pe Anatolu Şalaru că este „un fel de ideolog al comuniștilor de la Chișinău”. 

„Nu am cunoștință de așa ceva. Am văzut că vorbește fostul ministru al Apărării în timpul lui Vlad Plahotiuc, Șalaru, un fruntaș al PCRM, un fel de ideolog al comuniștilor de la Chișinău. Eu nu m-am văzut în viața mea cu acest domn, Marc Caciuc, și în general ne-am luptat cu toți cei care propovăduiau și făceau propaganda Moscovei acolo în zona de la Chișinău”, a spus George Simion, la Antena 3. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI