Care sunt principalele simptome ale alergiilor de sezon. Medic: „Sunt mai puternice de la an la an”

Potrivit studiilor, alergiile de sezon sunt mai puternice de la an la an, iar medicii arată cum pot fi tratate aceste probleme și care sunt cele mai întâlnite simptome. 

Pentru unii, primăvara reprezintă un motiv de bucurie, însă, pentru alții, acesta este sezonul alergiilor, precum rinita, conjunctivita și, uneori, astmul. 

Medicul Claudia Nicolae a explicat, la Antena 3 CNN, cum putem face față alergiilor sezoniere și care sunt cele mai întâlnite simptome. 

„În situația în care persoanele sunt sensibilizate alergic la polen, semnele sunt ușor de recunoscut, fiind vorba despre simptome tipice de rinită și conjunctivită, cu mâncărimea nasului, strănut, secreții nazale apoase, înfundarea nasului și dificultăți de respirație. 

De asemenea, mai apar mâncărimi ale ochilor, lăcrimare, tuse iritativă, senzație de presiune toracică. 

De altfel, persoanele alergice la polen pot avea și erupții cutanate sau mâncărimi ale pielii”, a spus medicul alergolog. 

Specialistul a explicat, de asemenea, cum funcționează testele cutanate, care arată dacă există sau nu o reacție alergică. 

„Testele cutanate se realizează prin aplicarea pe piele a unor extracte alergenice standardizate și înțeparea acelor picături cu o lansetă. Rezultatul apare după 15 minute, iar dacă în locul respectiv apare o zonă roșie, care seamănă cu o țepătură de insectă, înseamnă că persoana este sensibilizată alergic”, a explicat medicul. 

Medicul a mai precizat că, în afara tratamentelor prescrise de specialiști, există anumite obiceiuri care contribuie la ameliorarea simptomelor. 

„Printre măsurile de prevenție figurează și purtarea ochelarilor de soare și a măștilor de protecție, care să acopere gura și nasul. De asemenea, este important ca fața să fie spălată cât mai des”, a mai spus medicul Claudia Nicolae. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI