Permise gratuite de călătorie în Europa, pentru 35.000 de tineri! Care sunt condițiile

Comisia Europeană a lansat înscrierile dedicate celor 35.000 de tineri care doresc să aplice pentru obținerea unui permis de călătorie, cu care vor putea să exploreze Europa complet gratuit.

Comisia Europeană le oferă tinerilor șansa de a explora Europa complet gratuit, fiind disponibile 35.000 de permise de călătorie cu trenul.

Astfel, pentru a câștiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitați să se înscrie, până pe 29 martie, ora 12:00, pe Portalul european pentru tineret și să răspundă la un quiz alcătuit din cinci întrebări, la care se adaugă o întrebare suplimentară, drept criteriu de departajare.

După finalizarea înscrierilor, candidații selectați, născuți în perioada 1 iulie 2004 – 30 iunie 2005, vor putea să călătorească în Europa, între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024, pentru o perioadă de până la 30 de zile.

Runda de înscrieri este deschisă candidaților din Uniunea Europeană și din țările terțe asociate la programul Erasmus+RO, precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

„Uniunea Europeană este un proiect al păcii, și tocmai de aceea investim constant în noile generații de tineri, care duc mai departe visul european.

Astăzi se deschide o nouă rundă de înscrieri pentru un loc în DiscoverEU. Ce înseamnă acest lucru?

Tinerii pot câștiga un permis gratuit de călătorie în Europa, pentru a explora, timp de 30 de zile, Europa și patrimoniul său cultural bogat.

Până în prezent, peste 8.300 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie. Tinerii, precum Daniela, Mihaela, Cosmin, Ioan, Mihai și mulți alții, sunt proprietarii viitorului Europei!”, a declarat Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Datorită acestui proiect, 70.000 de tineri din toată Europa au șansa de a descoperi continentul și de a-și îmbogăți competențele, chiar în Anul European al Competențelor – European Year of Skills, potrivit Mediafax.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI