Darius Vâlcov a scăpat de unul dintre dosarele de corupție. Faptele s-au prescris

Darius Vâlcov a scăpat de unul dintre dosarele de corupție în care era judecat, întrucât faptele s-au prescris ca urmare a unei hotărâri CCR, arată o decizie definitivă instanței, care a menținut confiscarea sumei de 4.296.270 lei de la fostul primar al Slatinei, potrivit G4Media.ro.

Darius Vâlcov scapă de unul dintre dosarele de corupție

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, era acuzat de procurorii DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu municipalitatea. În 2020, el a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și jumătate de închisoare.

Contractele se refereau la izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de extindere a rețelei de apă din județul Olt.

Într-un alt dosar, supranumit „dosarul Tablourilor”, Înalta Curte l-a condamnat pe Darius Vâlcov, în faza de fond, la 8 ani de închisoare. Fostul edil este acuzat de trafic de influență și spălare de bani, în condițiile în care ar fi cerut unei firme 20% din valoarea unor lucrări publice cu primărie. Totodată, i-au fost puse sub sechestru trei lingouri de aur, 172 de tablouri și circa 400.000 de euro.

Potrivit G4Media, Darius Vâlcov este stabilit în Italia și își trimite avocatul la procesul din România.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI