Un şofer din Botoşani, care a picat examenul auto, l-a dat în judecată pe poliţist şi a câştigat

Un şofer din Botoşani, picat la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere pentru mai multe greşeli, l-a dat în judecată pe poliţistul examinator şi a câştigat. 

Bărbatul din Botoşani, posesor al permisului de conducere pentru categoria B, a încercat, anul trecut, să obţină permisul pentru categoriile C+E pentru a putea lucra în străinătate ca şofer de TIR. 

Şoferul a fost declarat admis la proba teoretică a examenului, iar pe 14 martie 2022 a susţinut proba practică, care a fost supravegheată video-audio. 

Acesta a povestit pentru jurnaluştii de la monitorulbt.ro că poliţistul a întrerupt proba după numai 35 de minute şi l-a declarat respins pentru mai multe greşeli pe care bărbatul susţine că nu le-ar fi comis, dar pe care examinatorul le-a notat în fişa de examen. 

Şoferul a fost depunctat cu şase puncte pentru „folosirea incorectă a drumului, cu sau fără marcaje”, nouă puncte pentru „neasigurarea la schimbarea direcției de mers/părăsirea locului de staționare”, 21 de puncte pentru „neacordarea priorității vehiculelor și pietonilor care au acest drept (la plecarea de pe loc, în intersecții, în sens giratoriu, stație mijloc de transport în comun prevăzută cu alveolă, stație de tramvai fără refugiu pentru pietoni, trecere de pietoni)” şi alte 21 de puncte pentru „intervenția examinatorului pentru evitarea unui pericol iminent/producerea unui eveniment rutier”. 

Pentru că a fost convins că nu a comis greşelile enumerate de poliţist în fişa de examen, şoferul a contestat rezultatul la Serviciul Public Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV) Botoşani, iar instituţia a recunoscut după câteva zile, în urma vizualizării înregistrării video a probei, că au existat „diferenţe” între greşelile comise şi cele menţionate în fişă. 

Astfel, SRPCIV Botoşani a anulat proba practică şi i-a oferit şoferului posibilitatea să susţină o nouă probă în interval de 30 de zile. 

Totuşi, şoferul a depus o acţiune în instanţă, iar judecătorii i-au dat dreptate, însă nu în totalitate. Bărbatul a cerut ca SRPCIV să îi emită permisul de conducere, însă judecătorii au decis ca acesta să continue proba practică cu încă cel puţin 10 minute, astfel că acesta are acum şanse să fie declarat admis şi să primească permisul de conducere pentru categoriile C+E. 

Mai mult, instanţa a obligat SRPCIV Botoşani să achite şi cheltuielile de judecată.  

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI