Trucurile pe care le folosesc șoferii români pentru a plăti mai puțin pe RCA

Șoferii români caută din ce în ce mai des trucuri pentru a plăti polițe de asigurare mai ieftine. Și unii chiar reușesc. 

O mulțime de anunțuri au apărut în ultimele zile online, în care românii sunt îndemnați de brokeri să cumpere polițe RCA, înainte ca acestea să se scumpească și mai tare. Motiv pentru care cererea a crescut semnificativ.   

„A apărut temerea că vor creşte preţurile la asigurare. Brokerii cu care am discutat mi-au spus că au venit mai mulţi clienţi în ultima vreme. S-au grăbit. Aşa cum, din cauza cutremurului din Turcia, s-au grăbit să-şi facă asigurări de locuinţe”, a declarat Sergiu Costache, preşedinte ApPA.  

O parte dintre aceștia au ales chiar să își achiziționeze o poliță de asigurare acum, la preț mai mic, înainte de scumpire, având în vedere că asigurarea poate fi cumpărată cu o lună înainte ca actuala poliță să expire. Totodată, aceasta va intra în vigoare în momentul în care RCA-ul deținut iese din perioada de valabilitate.   

O altă categorie de clienți preferă ca, în caz de accident, să suporte din buzunarul propriu despăgubirea, doar să își păstreze clasa de bonus.  

„Există varianta de răscumpărare a daunei. Însă, din ce observăm noi, daunele sunt oricum peste o mie de euro. Şi trebuie comparat dacă valoarea daunei compensează valoarea bonusului pe care îl poţi obţine din discounturile pe care le ai de la un an la altul”, a explicat Mădălin Roşu, preşedinte BAAR.  

Un număr mare de șoferi tineri aleg să își înmatriculeze mașina pe numele unui rude mai în vârstă, doar pentru a plăti mai puțin.   

„Cei care au fost mai grijulii şi-au înmatriculat maşinile pe numele unor rude mai în vârstă şi care, conform tarifelor actuale, au preţuri mai mici. Chiar şi un 10% dacă este, e convenabil. La 1.500 de lei, înseamnă 150 de lei în minus”, a declarat Sergiu Costache, preşedinte ApPA, potrivit observatornews.ro. 

În ciuda tuturor acestor trucuri, asigurările rămân extrem de scumpe, se plâng șoferii. Alții preferă să sfideze legea.   

„Cine nu-şi face RCA este foarte bogat şi îşi permite luxul de a merge neasigurat. În cazul în care produci un accident, costurile pot fi mari şi foarte mari”, a declarat Mădălin Roşu, preşedinte BAAR. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI