E lege! Schimbare radicală în privința alocațiilor. Ce trebuie să știe toți românii

Se schimbă legea alocațiilor. Propunerea de lege a fost adoptată oficial de membrii Senatului. 

Senatul a adoptat, în cursul zilei de 13 martie, în calitate de prim for sesizat, un proiect de lege al USR care prevede că dreptul la alocația de stat pentru copii este stabilit începând cu prima zi de viață a copilului și nu începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, așa cum a fost până acum.  

Urmează ca inițiativa legislativă să fie votată în Camera Deputaților, aceasta din urmă fiind și for decizional.  

Ce se modifică  

Prin propunerea legislativă ar urma să fie reglementată modificarea legii 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul stabilirii dreptului la alocație de stat începând cu prima zi de viață a copilului. 

”Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu prima zi de viață a copilului şi se acordă începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata alocației de stat pentru copii se face începând cu luna următoare depunerii cererii, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data depunerii cererii. 

Calculul alocației de stat pentru copii va include, dacă este cazul, și perioada dintre ziua nașterii copilului și ultima zi a lunii respective, în cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul”, se arată în proiectul de lege, potrivit DCNews.  

Inițiatorii proiectului au mai transmis, totodată, că ”beneficiul direct și imediat al unei asemenea modificări este creșterea veniturilor proaspeților părinți cu o sumă de bani care este reprezentată de perioada dintre ziua nașterii și ultima zi a lunii respective”. 

Cu alte cuvinte, copiii vor primi alocație încă din ziua în care se nasc, si nu din luna următoare. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI