Putin a convocat de urgență Consiliul de Securitate, după ce ucrainenii ar fi intrat pe teritoriul rus și ar fi luat ostatici

Președintele Rusiei Vladimir Putin convoacă, joi, o reuniune de urgență după ce „Ucraina ar fi luat ostatici în Rusia”, conform presei internaționale.   

Vladimir Putin este așteptat să organizeze, joi, o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei în legătură cu un presupus grup de sabotori din Ucraina care ar fi „luat ostatici” ruși, au ucis o persoană și au rănit un copil.   

Se pare că un grup de aproximativ 50 de ucraineni ar fi trecut granița în regiunea rusească Briansk. Grupul de ucraineni ar fi pătruns în regiunea Briansk, la 100 de kilometri de granița cu Ucraina, conform DailyMail.   

Serviciul Federal de Securitate a declarat pentru agențiile de presă rusești că forțele sale și armata încearcă să lichideze „un grup înarmat de naționaliști ucraineni” care s-a infiltrat în Rusia.   

Unii experți militari au catalogat deja această acțiune drept o „posibilă operațiune sub steag fals” și „o campanie de dezinformare” venită din partea Kremlinului.  

Guvernatorul din Briansk, Alexander Bogomaz, susține că ucrainenii ar fi ucis o persoană și ar fi rănit un copil.  

„Astăzi, un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a pătruns în districtul Klimovsky, în satul Lubechanye. Sabotorii au tras asupra unei mașini în mișcare. În urma atacului, un locuitor a fost ucis și un copil de 10 ani a fost rănit”, a declarat Bogomaz pe canalul său Telegram, conform Metro.   

Mai multe videoclipuri cu „corpul de voluntari ruși” au apărut în mediul online, asumându-și responsabilitatea pentru confruntările din regiunea Briansk din Rusia  

Kievul susține că este vorba despre o „operațiune cu pretext fals”  

Kievul susține că acuzațiile Moscovei referitoare la un atac ucrainean pe teritoriul Rusiei reprezintă „o provocare deliberată”.  

Un consilier de rang înalt al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, susține că Rusia caută să justifice un atac asupra unei alte țări, scrie DailyMail.   

„Povestea despre (un) grup de sabotaj ucrainean(…)este o provocare clasică deliberată. (Rusia) vrea să își sperie poporul pentru a justifica atacul asupra unei alte țări și sărăcia în creștere după anul de război”, a scris Mykhailo Podolyak pe Twitter.  

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI