Șefa secției de Oncologie de la Spitalul Județean Suceava, arestată pentru luare de mită

Ofiţeri de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava (DGA) au descins la Secţia de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Suceava. 

Update: 19:20 Şefa Secţiei de oncologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată arestată preventiv pentru 30 de zile, pentru luare de mită în formă continuată, decizia Tribunalului Suceava putând fi contestată. 
Parchetul Tribunalului Suceava a anunţat, vineri, că a propus arestarea preventivă a medicului oncolog reţinut joi seara după un flagrant de dare/luare de mită. 

Ofițerii DGA au venit însoțiți de jandarmi la Spitalul Județean Suceava, joi, în jurul orei 14.30, cel mai probabil în urma unor sesizări privind posibile acte de corupţie. 

Au fost controlate amănunţit  mai multe cabinete medicale şi Ambulatoriul de Oncologie din Spitalul Județean Suceava. 

De asemenea a fost verificat și autoturismul șefei secției de la Oncologie. Potrivit unor surse judiciare, oamenii legii au căutat sume de bani. 

În urma controalelor, șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, doctorul Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reținută în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în noaptea de joi spre vineri, pentru că ar fi luat mită de la 64 de pacienți. 

Doctorița ar fi primit, pe lângă sume de bani, miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată sau brânză. 

Cercetările efectuate până în prezent în cauză au relevat că inculpata, în calitate de medic specialist oncolog la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în perioada aprilie 2022-19 ianuarie 2023, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro, sau alte foloase – miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc. 

În sarcina inculpatei s-au reținut 64 de acte materiale de luare de mită, de la pacienți sau aparținătorii acestora, pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit. Din care 62 au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în 7 zile lucrătoare consecutive din luna decembrie 2022. 

Vineri, procurorul a înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava propunerea de arestare preventivă a inculpatei, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI