Minori scoși din România cu ajutorul unei rețele de falsificatori de documente

Trei femei sunt cercetate, sub control judiciar, fiind suspectate de falsificarea de înscrisuri oficiale care ulterior erau folosite la controlul de frontieră.

Mai precis, grupul ar fi falsificat procuri notariale pentru scoaterea copiilor din țară, potrivit Observator.

Acţiunea a pornit după ce au fost înregistrate mai mule cazuri în cursul anului trecut; atunci poliţiştii de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă au depistat mai multe persoane care au prezentat la control procuri notariale false pentru minorii pe care îi însoţeau.

Rețea de falsificatori

Având nevoie de acordul celuilalt părinte pentru a ieşi cu minorul din ţară, însoțitorii minorilor au motivat că nu ştiau despre faptul că documentele astfel obţinute nu erau autentificate la notariat. S-a constatat ulterior că părinţii sau rudele copiilor au apelat la diferite persoane care le-au procurat falsurile respective.

Poliţiştii de frontieră au identificat mai multe persoane, cetăţeni români, care se ocupau cu falsificarea înscrisurilor oficiale: ei își racolau clienţi care aveau nevoie de astfel de documente, se prezentau cu calitate oficială şi le emiteau documente false, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 şi 500 lei, menționează sursa citată.

Razii în casele infractorilor

Poliţiştii de frontieră din cadrul aeroportului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au făcut, miercuri, şapte percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza municipiului Bucureşti, judeţului Călăraşi şi judeţul Ilfov.

Au fost găsite mai multe documente false, matriţe pentru ştampile, laptop-uri, instrumente de stocare externe, telefoane mobile, sume de bani iar cinci persoane au fost duse la audieri.

Trei femei, cu vârste cuprinse între 43 si 63 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă instituirea măsurii preventive a controlului judiciar.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune, falsificarea de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI