Comisarul european Ylva Johansson: „Câștigătorul respingerii României în Schengen trăiește la Kremlin!”

Parlamentul European a dezbătut, marți, situația creată în urma respingerii aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, ca urmare a voturilor împotrivă exprimate, joia trecută, de Austria și Olanda în cadrul Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne).

Comisarul european pentru Afaceri Interne Ylva Johansson a arătat că Rusia profită de pe urma respingerii aderării celor două state.

Johansson a arătat că ambele țări au făcut progrese semnificative și sunt „perfect pregătite” să devină membre ale spațiului de liberă circulație.

„În privința eșecului aderării a României și Bulgariei îmi exprim profundul regret. Vom continua să sprijinim aceste două țări în eforturile lor de aderare. Suntem convinși ca aderarea României și Bulgariei va asigura o piatră de temelie pentru funcționarea spațiului de libera circulație.

Bulgaria si România întrunesc standardele Schengen pentru securitate si protecție. Și o fac onorabil. Cele doua țări fac o treabă excelentă în a gestiona efectele războiului din Ucraina. Mii de ucraineni le-au trecut granițele și au primit găzduire.

România și Bulgaria au personal dedicat, și-au făcut treaba, merita sa acceadă, este o obligație legală, acestea sunt regulile!
Sa întâmpin Bulgaria și România în Schengen rămâne principala mea prioritate.

Avem nevoie de România și de Bulgaria în Schengen tot atât de mult cat avem nevoie de Cehia și de alte state membre.

Adevărul e simplu: pentru a lupta contra corupției, criminalității și a migrației ilegale, avem nevoie si de Bulgaria și România ca membre Schengen.

Comisarul Ylva Johansson: „Câștigătorul respingerii României în Schengen trăiește la Kremlin!”

Până acum, există un singur câștigător al votului de săptămâna trecută, și acesta trăiește la Kremlin.

Știu că decembrie este luna cadourilor este luna cadourilor dar aș spune: fără  cadouri pentru Putin.

Divizați, suntem slabi, împreună suntem puternici.

În calitate de Uniune, trebuie sa le oferim acces Bulgariei și României așa cum merită, așa cum e corect, altfel facem jocurile Rusiei!”, a concluzionat comisarul european în cadrul dezbaterii de marți, din Parlamentul European.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI