Cetățean german prins în România cu permis de conducere fals: acesta a fost predat unei echipe operative

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat un cetățean german, pe numele căruia exista un mandat de arestare emis de autoritățile din Germania. 

Pe 22 noiembrie, în jurul orei 11.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, un cetățen german, în vârstă de 34 de ani. 

Pe numele bărbatului era emis un mandat de arestare 

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că pe numele bărbatului era emisă, de autorităţile din Germania, o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare, predare sau extrădare, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de documente. 

„În urma unui control amănunțit efectuat bărbatului, a fost descoperit asupra sa, un permis de conducere fantezist ce avea imprimate fotografia și datele sale de identitate, eliberat de „Imperiul German”, stat inexistent”, a precizat inspectorul de poliție Mădălina Carp, purtătorul de cuvânt al STPF Galați, potrivit Adevărul. 

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că documentul în cauză este un atestat profesional de motostivuitor. 

Polițiștii au deschis dosar penal 

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. 

Cetățeanul german a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Galați în vederea luării măsurilor legale care se impun. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI