Astăzi se fac cinci ani de la moartea Stelei Popescu, una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România

Pe 23 noiembrie 2022 se împlinesc cinci ani de la mortea Stelei Poepescu, una dintre cele mai iubite atracție din generația de aur a teatrului și filmului românesc.

În urmă cu șase ani, mai exact pe 23 noiembrie 2017, publicul român și-a luat la revedere de la una dintre cele mai îndrăgite atracție, Stela Popescu.

Viața și cariera Stelei Popescu

Stela Popescu s-a născut pe 21 decembrie 1935 în Orhei (astăzi în R. Moldova), într-o familie modestă de învățători.

În anul 1953, Stela Popescu a susținut examenul de admitere la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, însă a renunțat în 1955, deoarece i s-a oferit oportunitatea de a intra în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

Ulterior, în 1956, viitoarea actriță a fost admisă  la Institutul de Artă Teatrală si Cinematografică și în paralel susținea spectacole de teatru.

La sfârșitul facultății a fost repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde a avut aproape 400 de spectacole pe an.

În anul 1958, Stela Popescu a debutat în cinematografie cu filmul „Alo? Ați greșit numărul!”. Ulterior, fost distribuită în 25 de producții, printre care:

► „Nea Mărin miliardar” (1979)

►„Pe malul stâng al Dunării albastre” (1983)

►„Secretul lui Nemesis” – (1985)

►„În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988)

Din 1963 până in 1969, Stela Popescu a jucat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, iar din 1969 și până în 1993 a fost angajată la Teatrul de Comedie.

Pe scena Teatrului de Comedie a jucat în mai multe piese, precum: „Preșul”, „Pețitoarea” și „Plicul”. Printre regizorii cu care a colaborat s-au numărat Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu și Valeriu Moisescu.

Între anii 1971-1979, Stela Popescu a făcut un cuplu memorabil pe scenă și în televiziune, cu Ștefan Bănică. Iar din 1979, a început să joace alături de Alexandru Arșinel, formând cel mai de succes și plin de umor cuplu de pe scena teatrului românesc.

Anul acesta, comemorarea Stelei Popescu vine la scurt timp după ce și partenerul ei de scenă a plecat la cer. În urmă cu o lună, pe 8 octombrie, Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, la spitalul Universitar din București, unde era internat de mai bine de o lună, din cauza unor probleme medicale.

Stela Popescu s-a stins din viață pe 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Actriţa a fost găsită căzută în holul casei de către fiica adoptivă.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI