Tichete anticriză de 1.000 de lei pentru cetățenii de peste 18 ani ai sectorului 1 din București. Înscrierile încep joi

Cetăţenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se pot înscrie începând de joi, 17 noiembrie pe platforma informatică https://tichetanticriza.ro pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei, a anunţat Primăria Sectorului 1.

Primăria a precizat că, la iniţiativa primarului Clotilde Armand, fiecare cetăţean cu domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1 care a împlinit vârsta de 18 ani ar putea beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei pentru a face faţă crizei energetice şi pentru a trece mai uşor peste această iarnă.

„Conform legislaţiei în vigoare, regulamentul de acordare a acestor tichete este în dezbatere publică şi orice persoană interesată îl poate consulta accesând următorul link: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii. După ieşirea Regulamentului din dezbaterea publică, urmează ca acesta să fie supus dezbaterii şi votului Consiliului Local Sector 1”, a mai arătat instituţia.

„Prin aceste tichete anticriză în valoare de 1.000 de lei, cetăţenii Sectorului 1 vor face mai uşor faţă crizei energetice şi vor trece mai uşor peste această iarnă. La nivelul aparatului primăriei totul este pregătit pentru acordarea rapidă şi transparentă a acestor tichete. Platforma informatică prin accesarea căreia cetăţenii majori din Sectorul 1 se pot înscrie pentru obţinerea tichetelor anticriză este gata, banii pentru acordarea tichetelor îi avem, pentru că i-am economisit după ce am stopat contractele supraevaluate date de fostele administraţii locale către firmele de partid. De acum totul depinde de votul consilierilor locali, dacă îşi doresc sau nu ca cetăţenii din Sectorul 1 să beneficieze de facturi mai mici la energie”, a spus primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primăria a mai arătat că, în paralel cu această măsură, în perioada sezonului rece, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Sector 1 acordă ajutor de încălzire şi supliment pentru energie pentru persoanele cu venituri reduse.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2022-martie 2023, iar suplimentele pentru energie pentru perioada noiembrie 2022-octombrie 2023. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinţei şi suplimentul pentru energie este de 1.386 lei pe persoană în cazul familiei şi de 2.053 lei, în cazul unei persoane singure.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI