Papa Francisc, despre rolul femeilor în lume. „Dumnezeu nu l-a creat pe om și apoi i-a dat un cățeluș cu care să se joace”

Papa Francisc a făcut mai multe comentarii referitoare la drepturile femeilor în timpul unei conferințe de presă susținută în avionul cu care se întorcea la Roma din călătoria sa de patru zile în Bahrain.

Sfântul părinte a subliniat că o societate care nu permite femeilor să aibă roluri importante nu poate progresa.

Papa Francisc a declarat că lupta pentru drepturile femeilor este una continuă. El a fost întrebat despre femeile aflate în fruntea protestelor din Iran, dar nu a răspuns și s-a referit doar la rolul femeilor în societate, în general.

Suveranul Pontif a afirmat că femeile pe care le-a numit la Vatican au dovedit că pot fi manageri mai buni decât bărbații și că există prea mult șovinism masculin în Biserica Romano-Catolică, dar și în societate.

Papa Francisc susține implicarea femeilor în societate.

„Am observat că de fiecare dată când unei femei i se acordă o funcție de responsabilitate la Vatican, lucrurile se îmbunătățesc”, a spus Papa Francisc.

Vorbind despre femeile pe care le-a numit în funcții de conducere, el a dat-o exemplu pe călugărița Raffaella Petrini, viceguvernator al Vaticanului, care este cea mai puternică persoană de la Vatican, fiind responsabilă de aproximativ 2.000 de angajați. „Lucrurile s-au schimbat în bine”, a spus el, referindu-se la abilitățile manageriale ale lui Petrini, care a fost numită anul trecut.

De asemenea, Suveranul Pontif a făcut referire și la impactul pe care l-a avut cinci femei pe care le-a numit într-un departament care supraveghează finanțele Vaticanului.

„Aceasta este o revoluție pentru că femeile știu cum găsească calea potrivită pentru a merge mai departe”, a adăugat Papa Francisc, citat de Reuters.

Papa Francisc a condamnat șovinismul masculin, recunoscând că există încă prea mult în întreaga lume, inclusiv în Argentina, țara sa natală.

„Femeile sunt un dar. Dumnezeu nu l-a creat pe om și apoi i-a dat un cățeluș cu care să se joace. El a creat bărbatul și femeia. O societate care nu este capabilă să permită femeilor să aibă roluri mai importante nu merge înainte”, a subliniat Suveranu Pontif.

Papa Francisc a numit femei în funcția de ministru adjunct de externe, de director al Muzeelor Vaticanului, de șef adjunct al Biroului de presă al Vaticanului, precum și patru femei pe posturile de consilieri la Sinodul Episcopilor, care au rolul de a pregăti întâlniri importante.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI