Elon Musk a asigurat Comisia Europeană că Twitter va respecta regulile europene dure privind controlul conţinutului online ilegal

Elon Musk a asigurat Comisia Europeană că Twitter va respecta regulile europene dure privind controlul conţinutului online ilegal, acum că reţeaua de socializare a trecut în proprietatea sa, au declarat luni surse ale Uniunii Europene, citate de Reuters.

Într-o discuţie neraportată anterior, de săptămâna trecută, Musk i-a spus lui Thierry Breton, comisarul pentru Industriei al UE, că intenţionează să respecte Legea privind serviciile digitale din regiune, care percepe amenzi mari companiilor dacă acestea nu controlează conţinutul ilegal.

Autodescrisul absolutist al libertăţii de exprimare a fost de acord să aibă o întâlnire cu Breton, un fost ministru francez de Finanţe, în săptămânile următoare, au declarat pentru Reuters doi oficiali ai UE familiarizaţi cu discuţiile.

Discuţia a avut loc după ce Breton a scris vineri pe Twitter pentru a-l avertiza pe Musk cu privire la noua legislaţie europeană.

”În Europa, pasărea va zbura după regulile noastre UE”, a scris Breton pe Twitter.

Parlamentul UE au aprobat în cursul verii regulile de referinţă pentru a controla giganţii tehnologiei, care vor cere platformelor online să facă mai mult pentru a controla internetul pentru conţinutul ilegal, platformele mari fiind obligate să aibă mai mulţi moderatori decât cele mici.

Companiile se vor confrunta cu amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală anuală, pentru încălcarea Digital Services Act.

Asigurările lui Musk par să sugereze o atitudine pragmatică a CEO-ului producătorului de maşini electrice Tesla, care şi-a exprimat anterior dorinţa de a vedea Twitter cu mai puţine limite de conţinut.

Musk a oferit până acum puţinei detalii despre cum va conduce compania după achiziţia sa de 44 de miliarde de dolari.

El a spus că plănuieşte să reducă locurile de muncă, lăsându-i pe cei 7.500 de angajaţi ai Twitter îngrijoraţi de viitorul lor. El a mai spus, joi, că nu a cumpărat Twitter pentru a câştiga mai mulţi bani, ci ”pentru a încerca să ajute umanitatea, pe care o iubesc”.

Breton şi Musk s-au întâlnit în mai, iar cei doi au semnalat atunci un acord privind respectarea reglementărilor UE.

Într-un videoclip postat pe Twitter de Breton, după întâlnirea lor din mai, oficialul UE spune că i-a explicat lui Musk Legea privind serviciile digitale.

”Se potriveşte destul de bine cu ceea ce crezi că ar trebui să facem”, a spus Breton.

”Cred că este exact aliniat cu gândirea mea”, a răspuns Musk în videoclipul din mai.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI