Zelenski: Forțele noastre armate au reușit să provoace pierderi logistice importante rușilor. „Pas cu pas, avansăm”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni seară, în mesajul zilnic către națiune, că evaluarea angajaților Serviciului de Securitate al Ucrainei continuă și că este luată în considerare demiterea a 28 de oficiali, din direcții și niveluri diferite, argumentând „performanță nesatisfăcătoare”. 

Zelenski a mai spus că „forțele armate ale statului nostru au reușit să provoace pierderi logistice importante invadatorilor”. „Este din ce în ce mai greu pentru armata rusă să dețină poziții pe teritoriul capturat. Pas cu pas, avansăm, întrerupem aprovizionarea ocupanților, identificăm și neutralizăm colaboratorii”, a ținut să precizeze liderul de la Kiev, citat de Ukrinform. 

„Astăzi a devenit virală o fotografie cu o persoană din Mariupol, care a ieșit pe străzile orașului cu un steag ucrainean. A ajuns la rămășițele clădirii teatrului distrus de trupele ruse. Acesta a fost foarte curajos. Și vreau să-i mulțumesc pentru acest act de curaj. Acest ucrainean este unul dintre cei mulți care așteaptă întoarcerea Ucrainei și care nu vor accepta sub nicio formă ocupația rusă. 

Rusia îi ține pe majoritatea ucrainenilor într-un vid de informații. În fiecare zi, în teritoriile ocupate, Moscova răspândește noi minciuni despre Ucraina și acțiunile noastre. Dar, în ciuda propagandei și intimidării, oamenii nu numai că își amintesc de Ucraina, ci demonstrează ceea ce gândesc cu adevărat. 

Nu i-am uitat niciodată. Și vă rog pe toți cei care aveți contacte și oportunități în acest sens: răspândiți informații reale în teritoriul ocupat, susțineți poporul nostru, răspândiți adevărul acolo, în orice fel găsești eficient să faceți acest lucru. Pe întregul nostru pământ ucrainean de la Herson până la Horlivka, de la Henichesk până în raioanele ocupate din regiunea Harkov, la Melitopol și Berdiansk, la Enerhodar, în regiunile Lugansk și Donețk, în Crimeea, oamenii noștri ar trebui să audă despre Ucraina de la ucraineni. 

Perspectiva este evidentă: steagul ucrainean va fi în toate orașele și satele noastre. Dar trebuie să folosim toată puterea informațională a societății noastre pentru a lupta cu invadatorii. 

Până astăzi, 1.028 de așezări au fost eliberate de ocupanți. Alți 2.621 sunt încă sub controlul invadatorilor. Și trebuie să menținem comunicarea informațională cu toți, acolo unde sunt oameni.  

Sunt recunoscător tuturor celor care apără interesele ucrainene. Glorie Ucrainei!”, a mai subliniat Zelenski. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI