Incident grav în București: Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă din parcul Cişmigiu

Un incident grav a avut loc în Parcul Cișmigiu din Capitală. Un copac înalt de peste 10 metri s-a rupt de la rădăcină şi a căzut peste un spațiu de joacă pentru copii, scrie Gândul.ro.

Din fericire, niciun copil nu a fost rănit în urma acestui incident, chiar dacă toboganele au fost distruse.

Potrivit directorilor ADP de vină e primarul Capitalei care refuză de aproape doi ani să semneze avizele de defrişare. Nicuşor Dan spune însă că aprobă doar toaletările justificate.

 „Domnul primar general nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor care pun în pericol viaţa cetăţenilor. Cad din ce în ce mai mulţi şi e firesc să cadă atâta timp cât nu lucrăm la prevenţie”, spune și Alin Drugău, director ADP Sector 2.

De întreţinerea parcului Cişmigiu se ocupă Administraţia Lacuri şi Parcuri, instituţie din subordinea Primăriei Capitalei.

Directorul ALPAB, Corina Bega, spune că arborele era verde şi nu existau semne că s-ar putea prăbuşi, relatează observatornews.ro.

Probleme cu copacii sunt însă în tot oraşul. ADP-urile de sector au sute de cereri de defrişare în aşteptare pe masa lui Nicuşor Dan însă primarul general abia dacă mai aprobă astfel de intervenţii.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI