Motivul pentru care Guvernul României nu a plafonat prețul carburanților

Premierul Nicolae Ciucă a explicat, luni, după ședința conducerii PNL, de ce guvernul nu a plafonat prețul carburanților așa cum cereau social democrații. „Nu ne dorim să ajungem și în România la situația restricționării cantității de carburant care se poate cumpăra la pompă”, a spus premierul Ciucă.

Prim-ministrul spune că în ședința PNL a fost discutat subiectul prețului la carburanți și au fost prezentate chiar și analize. „Nu ne dorim să ajungem și în România la situația restricționării cantității de carburant care se poate cumpăra la pompă. Toate elementele au fost analizate ținând cont de realitate. România în momentul de față își poate asigură aproximativ un sfert din producția proprie de petrol. La o tonă de petrol național trebuie să importăm 3 tone și ceva de petrol sau produse petroliere”, a spus acesta.

Nicolae Ciucă a spus că măsura compensării cu 50 de bani a prețului carburanților a fost agreată în coaliție de toți partenerii, precizând că „nu trebuie să le creăm cetățenilor așteptarea că cineva poate da mai mult”, aluzie la presiunile venite dinspre PSD.

„În momentul în care am luat această decizie a fost agreată de toți membrii coaliției. (…) Personal aș fi vrut să asigurăm o compensare mai mare. Dar în momentul acesta vreau să știe toți cetățenii, atât am putut să asigurăm din bugetul statului”, a precizat premierul.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI