BAC 2022. Rată de participare de 98% la proba scrisă la Limba şi literatura română

Rata de participare la proba scrisă la Limba şi literatura română a Bacalaureatului, desfăşurată luni, este de 98%. Un număr de 39 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă la această probă.

Potrivit Ministerului Educaţiei, la proba scrisă de Limba şi literatura română – proba E.a) din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2022) s-a înregistrat o rată de participare de 98%.

Nu s-au prezentat 2.453 de candidaţi, iar 39 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele şi baremul de evaluare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul dedicat, subiecte.edu.ro.

Marţi, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcţie de profil: Matematică şi Istorie / candidaţi înscrişi la această probă: 119.410), iar miercuri, proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfăşura joi.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în 27 iunie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în 1 iulie.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în perioada 20-23 iunie, între orele 8:00 – 16:00.

Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale candidaţilor din judeţul Călăraşi vor fi evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI