Val de căldură puternic în Europa! Vor fi înregistrate temperaturi de 45 de grade Celsius

Diagramele meteo arată o probabilitate foarte mare, în această săptămână, a unui val puternic de căldură, care se va dezvolta mai întâi în sud-vestul Europei, apoi se va răspândi treptat în vestul Europei.

Domul de căldură puternică va persista săptămâna aceasta în Franța și Spania.   

Căldura extremă s-a intensificat deja în Peninsula Iberică în acest weekend, unde Spania, Portugalia, Maroc și Algeria au experimentat 40 de grade la orele de vârf.  

Se estimează că temperaturile vor crește până la 40 °C în sudul Franței și chiar mai mult în Spania, unde ar putea depăși 45 °C. Ambele țări ar putea depăși unele recorduri istorice de căldură pentru luna iunie. Acestea vor fi temperaturi extrem de ridicate pentru vestul și sud-vestul Europei pentru prima jumătate și mijlocul lunii iunie. 

Recordul de căldură din toate timpurile din Spania a fost stabilit pe 27 iunie 1965, când temperatura a atins un vârf de 45,2 °C. 

Căldura va cuprinde, de asemenea, Germania și Anglia în cursul acestei săptămâni și s-ar putea extinde până săptămâna următoare.  

Temperaturi de până la 45 grade

Valul de căldură anunțat pentru această săptămână în sud-vestul Europei este de așteptat să se extindă în mai multe țări și să dureze cel puțin 5-7 zile, posibil chiar mai mult în sudul Franței și Peninsula Iberică.  

Temperaturile sunt prognozate a fi și mai mari în zilele următoare când sunt așteptate cele mai mari valori ale acestui val de căldură. Temperaturile din Spania și Portugalia ar putea depăși 42-43°C în regiunile sudice. La nivel local sunt posibile și temperaturi de vârf în timpul zilei, atingând 44-45 °C. 

Domul de căldură se va răspândi, de asemenea, spre nord și nord-est în Franța, Elveția și vestul Alpilor. De asemenea, spre vestul Germaniei și Anglia weekendul următor. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI