Bitcoin înregistrează o nouă scădere. Cât valorează acum criptomoneda?

Bitcoin a scăzut din nou, marţi, sub 30.000 de dolari, revenind la tendinţa descendentă din ultima perioadă, relatează CNBC.

Cea mai mare criptomonedă în funcţie de capitalizarea de pieţa a scăzut cu 4,8%, până la 29.827,50 dolari pe unitate, conform Coin Metrics.

În sesiunea anterioară, bitcoin a avansat mai mult de 4%, fiind tranzacţionată peste 31.000 de dolari pe untate.

Ether a scăzut cu 4%, la 1.784,43 dolari pe unitate.

Scăderile au avut loc în urma unui raport conform căruia Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) investighează posibilitatea ca BNB, o criptomonedă emisă de Binance, să poată fi clasificat drept instrument financiar.

BNB a înregistrat cea mai mare scădere la nivelul pieţei, de 6%.

 Bitcoin a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa, faţă de un maxim istoric de 68.982 dolari pe unitate atins în noiembrie.

Moneda digitala a consemnat opt ​​săptămâni consecutive de pierderi şi a coborât sub 30.000 de dolari luna trecută, după prăbuşirea Terra.

Criptomonedele s-au mişcat în pas cu acţiunile, care au avut un an dificil, pe fondul temerilor de creştere a dobânzilor, al inflaţiei în creştere şi al riscului încetinirii creşterii economice sau al unei recesiuni.

Indicele S&P 500 a scăzut cu mai mult de 13% în 2022, în timp ce Nasdaq Composite, cu o scădere cu 23% în acest an, a fost afectat mai puternic.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI