Soția lui Volodimir Zelenski: Nu mi-am mai văzut soţul din prima zi a războiului

Olena Zelenska, soţia preşedintelui Ucrainei, mărturisește că reușit să vorbească cu soțul ei, Volodimir Zelenski, doar prin telefon, și că nu și-a mai întâlnit soțul din prima zi a invaziei ruse (24 februarie).

Olena Zelenska a dezvăluit care a fost ultima dată când și-a putut vedea soțul în carne și oase, vorbind în același timp despre modul în care femeile ucrainene fac față războiului din țara lor.

În ziua invaziei, 24 februarie, Olena Zelenska își amintește că a fost trezită între orele 4 și 5 dimineața de un zgomot puternic, despre care a aflat mai târziu că a fost o explozie.

A fost ultima dată când și-a văzut soțul în costum, a spus ea. După aceea, totul a ținut de ordin militar.

„A început”, a fost tot ce a spus președintele Zelenski, potrivit unui interviu pentru Vogue, citat de Daily Mail.

În primele zile ale războiului, biroul președintelui a devenit în curând o unitate militară, separându-l pe Volodimir Zelenski de familia sa.

Din acea zi, ei au vorbit doar prin telefon.

Întrebată ce le-au spus celor doi copii ai lor, Olena Zelenska a spus: “Nu este nevoie să le explici nimic copiilor. Ei văd totul, la fel ca orice copil din Ucraina. Cu siguranță, acest lucru nu este ceva ce ar trebui să vadă copiii, dar copiii sunt foarte cinstiți și sinceri. Nu poți ascunde nimic de ei”.

Olena Zelenska a vorbit despre patriotismul care s-a înrădăcinat în tinerii ucraineni din cauza războiului, despre care a spus că vor crește și vor deveni patrioți și apărători ai patriei lor.

Când vine vorba de copii, cea mai bună strategie este adevărul, a adăugat ea.

Zelenska a spus că Vladimir Putin și-a propus să divizeze poporul ucrainean, dar că o astfel de misiune este imposibilă cu ucrainenii.

“Când unul dintre noi este torturat, violat sau ucis, simțim că toți suntem torturați, violați sau uciși. Nu avem nevoie de propagandă pentru a simți conștiința civică și pentru a rezista. Această furie și durere personală, pe care o simțim cu toții, este cea care activează instantaneu setea de a acționa, de a rezista agresiunii, de a ne apăra libertatea”, a declarat Olena Zelenska.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI