Prognoza meteo pentru luna aprilie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni?

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale la începutul lunii aprilie, apoi vremea se încălzeşte şi pe alocuri va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă din an, spun meteorologii, care au transmis, marţi, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni.

Săptămâna 28 martie – 4 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 4 – 11 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale, local excedentare la munte.

Săptămâna 11 – 18 aprilie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 18 – 25 aprilie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată ţara.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI